PP acusa a Barbón de incompetencia por la situación de la sanidad en Asturias.

PP acusa a Barbón de incompetencia por la situación de la sanidad en Asturias.

La vicesecretaria general de Institucional del Partido Popular, Pilar Fernández Pardo, ha expressat aquest dimecres que "la sanitat asturiana posa en evidència la incompetència del president del Principat d'Astúries, Adrián Barbón, per governar" davant la vaga sanitària.

Fernández Pardo destaca la negativa de Barbón i la seva número dos, l'actual gerent del Sespa, Concepción Saavedra, "a negociar" amb els professionals sanitaris i, per tant, a "arribar a acords".

"Desprestigien als treballadors de la sanitat a Astúries, rebutjant les seves reivindicacions més que raonables; i els imposen uns serveis mínims lleonins, que ni tan sols compleixen amb la preceptiva publicació en el BOPA 24 hores abans", indica la vicesecretaria general de Institucional del PP i número dos en la candidatura.

Els sanitaris reclamen l'equiparació retributiva de les infermeres del SAC amb les d'urgències d'Atenció Primària, que els facultatius d'urgències hospitalàries puguin tenir exenció de guàrdies amb 55 anys, calendari anual per al SAC, que el sistema de guàrdies no sigui per imposició, i mesures de conciliació laboral i familiar.

A judici de Pilar Fernández Pardo, la situació de la sanitat posa en evidència que "Astúries necessita una gestió sanitària respectuosa amb els seus professionals, i amb Barbón això no és possible".

"Des del PP, amb Diego Canga a la Presidència del Principat, ens comprometem a governar des del diàleg continu i el reconeixement a les justes reivindicacions dels sanitaris", assegura Fernández Pardo.

Tags

Categoría

Asturias